Vinen er tit det der sætter prikken over i’et ved et lækkert måltid, et dejligt glas på terrassen eller bare som suppleant ved madlavningen. Men hvilke vine er egentlig de bedste og hvad er det bedste valg at servere til dem, ja det vil jeg prøve at svare på i denne artikel.

Hvilken vin passer bedst til dig!

At finde ud af hvilken vin der passer bedst til dig er noget af det vigtigste i vinjagten og for lige at give dig en lille guideline som gerne skulle passe overall på den røde, hvide og rosevinen.

  • Hvidvinen: Hvidvinen er for dem der gerne vil have noget friskt og dejligt køligt og de kommer i sure og søde varianter så her er der lidt for alle. De fleste siger at hvidvinen mest er for kvinder, men jeg tror at det bunder i at mændene ikke synes det er særlig mandigt at drikke hvidvin mere end det er smagen der ikke bifaldes.

 

  • Rødvinen: Rødvinen serveres oftest efter stuetemperatur og er for det meste meget krydret og med kraftige smagsindtryk og det er også derfor at disse vine passer så godt sammen med kød. Rødvinen er for dem der nyder en krydret smag og ikke går så højt op i at vinen ikke er afkølet.

 

  • Rosevinen: Rosevinen er for det meste en sommerdrik da den ligesom hvidvinen også er lækkert afkølet og har denne krydrede smag som også kommer i sure og søde varianter. Rosevinen er derfor også en drik der tiltaler mange kvinder men efterhånden også mange mænd med dens gode kombination af den krydrede smag og det at den er dejligt afkølet.

 

Top 5 af de druer du aldrig tager fejl af!

Så kommer vi til ”nomineringen” og jeg vil lige påpege her til at starte med at der findes mange flere fantastiske vine da dette kun er et udpluk af hvad jeg synes er druer man aldrig tager fejl af.

 

  1. Blackhouse, Pinot Noir 95 p (2013, Californien)

 

Blackhouse Pinot Noir 95 p er for livsnyderne som elsker en vinoplevelse af dimensioner. Vinen byder nemlig på en dejlig aroma af solmodne bær, mokka, urter og tobak og er derfor bestemt en krydret rødvin af slagsen. Vinen er fantastisk med et lækkert stykke ko eller gris så det er helt sikkert en vin der skal nydes til hovedretten.

 

  1. Domaine du Valdaray 94 p (2013, Bandol Rose Frankrig)

 

Domaine du Valdaray 94 p ere n fantastisk frisk rose til sommeren uanset om du er I Danmark eller om du er taget til udlandet. Vinen passer fantastisk som en velkomstdrink eller til en dessert med masser af frugter, da den lækre rose vil være et godt supplement til dette.

 

  1. Vignamaggio, Terre di Prenzane 93 p (2012 Chianti Classico, Toscana)

 

Vignamaggio, Terre di Prenzena 93 p er en klassisk kultiveret rødvin som giver en aromatisk og drømmende chianti følelse. Smagen er tør og elegant med fine toner af viol, mørke bær og mynte, så det føles som om man sidder på stranden. Vinen passer særdeles godt til ko men derudover til de fleste hovedretter.

 

  1. Parxet Cava Brut (Spanien i nærheden af Barcelona)

 

Parxet Cava Brut er lavet på lokale druesorter og er vinificeret efter den klassiske metode fra Champagne. Hvidvinen er lys i farven og er meget aromatisk, frugtagtig og intens i smagen og med fine langvarige bobler. Vinen fungerer godt som velkomstdrink, men kan også bruges til fisk og skaldyr.

 

  1. Pencarrow Sauvignon Blanc Palliser (2014, New Zealand)

 

Pencarrow Sauvignon Blanc Palliser er en fantastisk hvidvin hvis smag er domineret af hyldeblomst, citrus og passionsfrugt som gør den utrolig frisk og lækker. Vinen fungerer fantastisk til fisk og skaldyr og gerne på en dejlig sommeraften.

Det var vores 5 bud på druer du aldrig tager fejl af og jeg ønsker dig hermed en dejlig sommer.

Anbefaling. Lige nu er der gode tilbud på rødvin hos Bichel.dk