Når hjemmet skal indrettes er der mange ting, som skal tages højde for og tages med i overvejelserne inden arbejdet går i gang. De mange praktiske aspekter er for mange et naturligt udgangspunkt. Her er der fx tale om boligens værelser, hvordan de skal udnyttes og hvordan man bedst muligt udnytter de forskellige lysindfald. Der er naturligvis mange andre aspekter når et rum skal indrettes, men under samtlige beslutningsprocesser bliver der, bevidst eller ubevidst, skabt et udtryk og dette udtryk bør skabes bevidst. Men hvad definerer i det hele taget et skandinavisk udtryk? Og hvordan skaber man det i hjemmet?

 

Det definerer et skandinavisk udtryk

Det skandinaviske udtryk udspringer af indtryk fra hele Skandinavien og den stemning som landene emmer af. Hvis du rejser til et givent land i Skandinavien, vil du opleve en stemning meget lig de andre lande i Skandinavien. Her hersker de enkle linjer, et klassisk udtryk og dæmpede farver. Et skandinavisk udtryk er lige så meget, de elementer som ikke er der, som det er de elementer der er der. En vigtig faktor for et skandinavisk udtryk er nemlig, at der ikke er forstyrrende elementer. Således skabes der god plads til og omkring hvert objekt. Hvordan får du så det skandinaviske udtryk og selve stemningen bragt ind i hjemmet?

 

Bring stemningen ind i hjemmet

Der er mange måder at bringe det skandinaviske udtryk og den skandinaviske stemning ind i hjemmet på. En simpel, metode er at gøre brug af klassisk skandinavisk design. Her er der naturligvis ikke blot tale om et produkt designet af en fra skandinavien, men i høj grad den stil der kommer til udtryk ved produktet. Et klassisk eksempel på et skandinavisk udtryk er de ikoniske Kubus serier, hvor rene linjer forenes med materialer af høj kvalitet.

Du kan med fordel gå på opdagelse blandt mange brands og måske endda finde frem til nogle personlige favoritter, der vil kunne gå igen igennem hele boligen. Der er en masse inspiration at hente både på nettet og i de mange boligmagasiner, som måske vil kunne hjælpe dig. Læg også mærke til, hvilke farver du bliver tiltrukket af og gem gerne billeder af de produkter og farver du forelsker dig i. Så er det lettere at finde produkter senere.

Når du har fået en fornemmelse for, hvordan skandinavisk design spottes og ikke behøver kigge på brandet for at teste din vurdering, kan du udvide din søgning til et bredere sortiment. Du vil sandsynligvis helt naturligt opleve, hvordan du seret skandinavisk udtryk i langt flere objekter end du gjorde før. Det behøver nemlig ikke være designprodukter, før der er et skandinavisk udtryk. Det skandinaviske udtryk kommer frem i mange sammenhænge og du må gerne gøre brug af objekter fra begge kategorier (design og non-label produkter). På den måde vil du få et skandinavisk udtryk, hvor din personlige stil skinner igennem.

 

Det ligger i detaljen

Der er mange små måder, hvorpå du kan bringe det skandinaviske udtryk ind i hjemmet på. Et skandinavisk udtryk er nemlig i høj grad også en stemning. Denne stemning kan du få frem ved at lade tankerne vandre mod en rolig og hyggelig atmosfære. Hvad forbinder du med hygge? Er det puder i sofaen, bløde materialer, levende lys i vindueskarmen eller noget helt fjerde? Du kan nemt kombinere disse med produkter i hårde materialer og stadig bevare den røde tråd i indretningen. Du kan for eksempel tage udgangspunkt i den samme farvepalette som ved valg af de forrige produkter, på den måde skaber du en klar sammenhæng i værelset på tværs af materialer. God fornøjelse.