Et af de vigtigste redskaber i en trædrejers værksted er en træskærer. Men faktisk er dette kun en lille del, da der er et stort udvalg af maskiner, som en tømrer eller snedker kan bruge i deres arbejde. Man skal huske på, at træ er et alsidigt materiale, der bruges til alt fra boligforbedringer til kontormøbler, og kan produceres i alt fra uregelmæssigt formede materialer, som træstupper, til træ der er bearbejdet og standardiseret, men er utroligt hårdt og derfor udfordrende at arbejde med. Der findes en række forskellige typer udstyr til træskæring i værkstedet, og en vigtig del af ens arbejde er, at kunne vælge det rigtige udstyr til arbejdet. Nogle af dem er værktøjer der kræver en del manuelt arbejde, mens der også findes automatiske motoriserede værktøjer, der monteres fast et sted.

Når det drejer sig om motoriserede skæreanordninger, er der bred vifte af den slags værktøjer, der kan lette ens arbejde ganske betydeligt. En af de mest kendte er en huggesav. Dette bruges af træarbejderen, når han skal lave noget, med høj præcision. Detaljegraden der opnås gennem sådanne fantastiske værktøjer er imponerende, og man kan lave produkter af høj kvalitet. Det er dog ikke alle, der har mulighed for, at få adgang til den slags maskiner.

Når det kommer til at installere og betjene den slags udstyr, af høj kvalitet, kræves der en vis grad af dygtighed og ekspertise. Det kan virkelig som en vanskelig og uoverskuelig opgave til at starte med, men efter lidt øvelse vil du blive opmærksom på de forskellige egenskaber og funktioner der er, ved denne slags skæreudstyr. Den bedste måde at indsamle nyttige oplysninger om motoriseret udstyr er, at læse den medfølgende manual. De fleste producenter sørger for at vedlægge alle de tilstrækkelige oplysninger om, hvordan man installerer og bruger disse værktøjer. Du kan generelt forvente, at alle de forskellige funktioner maskinen understøtter, er fuldt beskrevet, på en sådan måde, at alle let kan forstå dem. Men hvis du på grund af en fejl hos pakkepersonalet ikke modtager instruktionsmanualen, kan du for det meste tage et kig på producentens hjemmeside, og finde det du har brug for.

Hvis du lige er begyndt at arbejde med træ, kan ovenstående godt virke lettere afskrækkende. Du kan dog være helt rolig: bare fordi der er så stort et udvalg af maskiner, betyder det ikke at de alle sammen er nødvendige, for at du kan komme i gang. Du kan komme rigtigt langt med det mest almindelige udstyr, og der er også mange maskiner på markedet, der kan klare en lang række forskellige opgaver. Efterhånden som du bliver mere erfaren, og får lysten til at kaste dig ud i nye projekter, vil mængden af værktøj og maskiner du har til rådighed vokse helt naturligt.